Specialkost inom förskola, skola - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du göra anmälan för specialkost och anpassade måltider för skola och förskola hos oss på Säters Kommun. 

I Dalarnas kommuner vill vi skapa trygga och säkra måltider av god kvalitet för barnen och eleverna som är våra matgäster. Alla Dalarnas kommuner har i samarbetet med Region Dalarna tagit fram gemensamma riktlinjer för specialkost och anpassade måltider. Nedanför beskriver vi vilka specialkoster och anpassningar som erbjuds och villkoren för dem. 

Anmälan om specialkost eller anpassade måltider ska inskickad senast den 1 augusti inför varje nytt läsår. 

Vid förändringar under året ska  ska en ny anmälan omgående skickas in via denna e-tjänst. Vid förändring ange alltid alla allergier.

Behov av specialkost på grund av matallergi och andra matrelaterade sjukdomar och symtom ska aktuellt intyga bifogas av läkare eller dietist. Vid celiaki(glutenintolerans) kan du återanvända samma läkarintyg. Vid laktosintolerans behövs läkarintyg enbart för barn i förskolan. 

Behov av anpassade måltider på grund av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller liknande ska intygas av antingen skolans elevhälsogrupp, förskolans rektor, läkare eller dietist. Intygen hjälper oss att säkerställa att vi har rätt information om ditt eller ditt barns behov. 

Kostenheten i Säter kommun tillhandahåller specialkost till alla barn och elever som har behov av detta på grund av medicinska, religiösa eller etiska skäl men däremot inte om man inte tycker om de rätter som erbjuds enligt matsedel. 

I grundskolan serverar vi en en huvudrätt och ett vegetariskt alternativ.
I förskolan serveras en huvudrätt och specialkoster.

 Varje dag och erbjuder vi flera olika sallader och olika sorters hårt bröd, smörgåsmargarin och lättmjölk / vatten finns alltid att tillgå. 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Läkarintyg

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa