Bokning idrottsanläggningar och hallar

LÄS MER

I Säters kommun finns goda möjligheter till en aktiv fritid.

Det finns bland annat tennisbanor, fotbollsplaner och miltals med motions-, vandrings- och elbelysta skidspår.

I tätorten Säter finns kommunens största idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och friidrottsbana. Intill centralorten, vid Dalsbyvägen, ligger ridklubbens stall och ridbana. På Skönviksområdet finns sim- och sporthall med en 25-meters bassäng, barnbassäng, gym och bastu. Det finns även en varmvattenbassäng som Säters kommun idag driver på området. Det är även ute vid Skönviksområdet som golfbanan naturskönt ligger. Den har under flera år valts till Dalarnas bästa golfbana. 

I kommundelen Gustafs, på Morbyvallen, inryms fotbollsplaner, tennisbana, boulebana, bmx-bana och elljusspår. I Enbacka, vid skolan, ligger en multiarena för sport och en gymnastikhall.

I kommundelen Stora Skedvi finns en fullstor sporthall vid namn Skäve Arena, fotbollsplaner, elljusspår och en multiarena för sport.

Motionscentralen:

På Hagavägen 50 finner ni Motionscentralen, en anläggning där skidåkare, cyklister och orienterare samlas. Anläggningen är upplåten för idrottsändamål men står även till förfogande för skolor, allmänhet och andra föreningar

Skönviks bad/simhall:

I Skönvikshallen finns en 25-meters bassäng med 6 banor. Banorna används både till undervisning, motion, vattengymnastik och lek. Det finns även en bassäng för de minsta. 

Varmvattenbassängen

Varmbadet erbjuder möjlighet till bad, skonsam vattenträning, vattengymnastik och rekreation i 34 grader varmt vatten.  Entrén är densamma som till Folktandvården i Säter och varmbadet finns på nedre plan.

Säters ishall:

Kristinehov ishall är mötesplatsen för alla ishockey- och konståkningsintresserade. Ishallen är belägen på adressen: Idrottsvägen 5, 

Hallar:

  • Enbackahallen

  • Klockarskolan gymnastikhall

  • Kungsgårdsskolans gymnastikhall

 

Frågor om e-tjänsten

Owe Hedin
0225-55 000 (vxl)

Personuppgiftsansvarig

Kommunstyrelsen, Säters kommun
kommun@sater.se